Informații Utile

Recomandări ambalare

Reguli generale:

Dimensiunea ambalajului trebuie să fie în funcţie de conţinutul acestuia.

Cutiile care nu sunt suficient încărcate şi jumătate goale se pot deforma, iar cele prea încărcate se pot desface sau presează prea mult conţinutul.

Nu faceți cutii mai grele de 30 de kg individual, chiar dacă rezistența sau mărimea ambalajelor permite acest lucru.

Gândiți-vă la greutate și la manevrarea manuală, dificultatea în ridicarea de la sol de către curieri sau operatorii din depozite, la dispunerea în stivă în funcție de greutate, manevrarea cu utilaje. Nu uitați de transportul prin spații înguste, uși, holuri, pe scări, intrări, etc. atunci când hotărâți volumul coletelor.

Folosiţi întotdeauna materialele de înaltă calitate. Trebuie să ne gândim la rezistenţă, amortizare şi durabilitate atunci când se selecteaza ambalajele.

Pentru articolele valoroase, produse fragile sau predispuse la deteriorări (casante sau care se deformează uşor) este obligatorie folosirea unui carton rezistent cu dublu strat (dublu stratificat sau chiar multiplustratificat).

Folosiţi materialele izolante, în special pentru a împiedica conţinutul pachetelor să se mişte (folie plastic cu bule de aer, pungi cu aer, fulgi sau lăcaşuri de polistiren, burete, carton).

Folosiţi bandă adezivă rezistentă, eventual cu inscripţia “FRAGIL”

Verificaţi ambalarea şi sigilarea solidă a lichidelor şi depozitarea în recipiente etanşe, ambalate în materiale izolante uşoare, rezistente (de exemplu: spumă de polistiren) şi etanşeizate cu o pungă de plastic.

Amintiţi-vă că un ambalaj defectuos poate deteriora obiectele din jur, nu numai pe ale dvs ci şi a altor clienţi.

Sigilaţi cu bandă adezivă substanţele semilichide, unsuroase sau cu miros puternic, apoi ambalaţi-le într-o substanţă rezistentă la grăsime (folie groasă de plastic).

Specificăm golirea totală a recipientelor, componentelor sau pieselor auto de uleiuri sau combustibili, asiguraţi-vă că acestea nu curg şi sunt perfect etanş sigilate.

Folositi eticheta „săgeată în sus” pentru materialele care nu sunt solide, pentru a se indica pozitia de transport si dispunere recomandabila si grija sporita la rasturnare

Folosiţi eticheta “FRAGIL” bine şi vizibil afişată pe toate feţele cutiilor pentru a semnala fragilitatea conţinutului, grija suplimentară la manevrare şi dispunerea în stivă.

ATENŢIE! Eticheta “FRAGIL” nu vă scuteşte de efortul de a ambala şi proteja produsele fragile, simpla dispunere a ei nu protejează conţinutul coletelor ci doar atrage atenţia la manevrare.

Nu trimiteţi cadourile ambalate exact ca şi cum le-aţi da dvs. celui destinat, în hârtie de cadouri ci folosiţi cutii exterioare

Plicurile de hârtie sunt mult prea uşor de rupt şi pot suferi deteriorări şi pierderi ale conţinutului. Folosiţi plicurile mari din carton sau folie cu bule de aer.

Protejaţi documentele interioare şi într-o folie etanşă din plastic pentru a preîntâmpina posibilitatea udării şi deteriorării documentului.

Atunci când se expediază obiecte ascuţite precum cuţite, foarfece, scule sau piese cu margini tăioase, asiguraţi-vă că se acoperă complet muchiile şi vârfurile. Pentru aceasta este potrivit cartonul rezistent. Materialul de protecţie trebuie sa fie bine şi solid fixat astfel încât acesta să nu fie îndepărtat accidental în tranzit.

Folosiţi întotdeauna separatoarele din carton atunci când se trimit materiale plate, fragile (precum discurile de vinil, farfurii, plăci gresie, marmură, etc). Acest strat protector izolează şi împiedică frecarea, preia şi atenuează vibraţiile ce pot duce la fisuri si spargeri.

Atunci când se refoloseşte o cutie, trebuiesc îndepărtate toate etichetele, codurile de bare şi abţibildurile anterioare. Respectiva cutie trebuie să fie în bune condiţii şi nu foarte uzată. Prezenţa unor adrese sau inscripţii anterioare de pe cutie pot duce la confuzii, rutări greşite, întârzieri sau chiar pierderea coletului

Toate coletele vor trebui invelite in folie transparenta ,pntru a proteja coletele de umiditate ,praf etc.

Foarte important

Nu uita să menționezi expeditorul și adresa de livrare, persoana de contact și un număr de telefon pe partea exterioară a coletului. Este esențial pentru echipa noastră ca scrisul să fie lizibil pentru a nu întâmpina erori în timpul livrării.

Luați măsuri de precauție asupra produselor pe care le expediezi. Informează-te înainte și ia la cunoștință dacă acestea nu se află în lista articolelor interzise sau restricționate la livrare

Contacteaza-ne

Formular
comandă rapidă

Ce spun clienții despre noi